سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عفونت دندان

 

عفونت دندان در اثر تجمع باکتری بر روی لثه و یا نفوذ ان بر روی لثه و دندان رخ می دهد و گاهی باعث بروز آبسه دندان می شود، از جمله علائم عفونت دندان درد که میتواند شایعترین هم باشد درد شدیدی است که گاهی باعث ورم صورت هم میشود. اگر به دنبال درمان آبسه دندان خود هستید و میخواهید بدانید برای درمان عفونت ریشه دندان خود باید چه کارهایی ر انجام بدهید با ما در ادامه این نوشته همراه باشید، ما در این مطلب مواردی از جمله ، علائم عفونت لثه ، درمان عفونت ریشه دندان در خانه ، در مورد داروها و قرص برای عفونت دندان، حوش شیرین و عفونت دندان، آویشن برای درمان عفونت دندان، عفونت دندان عقل و همین طور عفونت دندان عصب کشی شده اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

راه های جلوگیری از ورم دندان

مهمترین مورد برای جلوگیری از عفونت دندان رعایت بهداشت دهان و دندان است یعنی شما باید به طور منظم روزانه از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.
عفونت دندان میتواند در صورتی که درمان نشود و زیاد باشد بر روی سایر بافت های دندانی هم تاثیرگذار باشد و باعث ورم دندان شود و این زمانی است که شما با آبسه دندان و ورم صورت به پزشک مراجعه می کنید.

از این رو در هر یک از درمان های دندانپزشکی همواره رعایت بهداشت از فاکتورهای اساسی در نتیجه بخش بودن طول درمان می باشد. به همین ترتیب در درمان ارتودنسی دندان و ایمپلنت نیز رعایت بهداشت فرد مراجعه کننده در عدم عفونت دندان تاثیر بسیاری دارد و در آخر، فرد نتیجه ی لذت بخش و بدون مشکلی را در انتظار خواهد داشت.

دلایل به وجود آمدن ورم دندان:

همه ما ممکن است دچار ورم دندان یا لثه شده باشیم، که این تورم ممکن است علت های مختلفی داشته باشد. در ادامه به دلایل ایجاد تورم در لثه خواهیم پرداخت.

  • بهداشت ضعیف

قطعا در هنگام خوردن و جویدن غذا، مواد غذایی لا به لای دندان خواهد ماند، و اگر فرد از مسواک و یا نخ دندان استفاده نکند مواد غذایی در بین دندان ها خواهد ماند و در نتیجه باعث به وجود آمدن باکتری ها می شود و منجر به ایجاد عفونت خواهد شد.

  • استفاده زیاد از مواد قندی

استفاده بیش از حد از مواد قندی و شیرینی های فراوان باعث پوسیدگی دندان و بروز ورم دندان ها می شود.

  • ابتلا به بیماری های مرتبط

بعضی از افراد سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارند، بیماری های مانند دیابت می تواند یکی از دلایل به وجود آمدن عفونت و ورم دندان باشد.

 علائم عفونت دندان چه مواردی هستند؟

• درد شدید به طوری که به سایر قسمتها از جمله گوش یا سر هم کشیده شود.
• ورم کردن قسمتی از صورت یا گونه شما
• قرمز شدن دهان و یا صورت شما
• درد ناشی از دندان که بر روی غذاخوردن شما تاثیرگذار باشد.
• احساس مزه غیر طبیعی در دهان
• برآمدگی بر روی لثه شما که ممکن است درد هم نداشته باشد.
• تب کردن
• بوی بد دهان

 درمان عفونت ریشه دندان (درمان آبسه دندان)

اولین کاری که باید برای درمان عفونت ریشه دندان انجام بدهید این است که باید دهان خود را با اب و نمک بشویید . بعد از ان سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید تا دلیل عفونت دندان شما تشخیص داده شود و برای درمان ابسه دندان خود اقدام کنید . این عفونت ممکن است شامل یکی از موارد زیر باشد:
• آبسه لثه
• آبسه پریودنتال
• آبسه پری‌آپیکال
در این حالت پزشک برای شما انتی بیوتیک تجویز خواهد کرد که این انتی بیوتیک حدود 3 تا 10 روز باید طبق نظر پزشک مصرف گردد.

 

آنتی بیوتیک برای عفونت دندان

دقت کنید انتخاب نوع آنتی بیوتیک و میزان مصرف ان به عهده دندانپزشک معالج شماست و نباید خودسرانه اقدام به مصرف انتی بیوتیک کنید. چرا که میتواند باعث عوارض در بدن شما شود .اکثر پزشکان اموکسی کلاو را به عنوان انتی بیوتیک برای رفع عفونت دندان تجویز میکنند. دقت کنید این دارو یک انتی بیوتیک است نه یک مسکن!
ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید که آموکسی کلاو بهتر است یا سفکسیم؟ البته که تصمیم قطعی بر عهده پزشک است اما طی تحقیقات انجام شده در سالهای اخیر مصرف این دارو تاثیر مناسبی برای بر روی عفونت ریشه دندان نخواهد داشت.

 زردچوبه برای عفونت دندان

زردچوبه به دلیل اینکه حاوی آنتی اکسیدان می باشد می تواند باکتری های که باعث ایجاد عفونت می شود را از بین ببرد. با استفاده از یک چهارم قاشق چایی خوری و کمی آب نیاز دارید. این دو ماده را باهم ترکیب کنید و خمیر به دست آمده را روی محل عفونت بگذارید. و برای درمان سریعتر این عمل را روزی دوبار تکرار کنید.

عفونت دندان عصب کشی شده

به طور معمول نباید دندانی که عصب کشی شده است عفونت کند، در این حالت باکتری توانسته است به داخل دندان نفوذ کند و در واقع دندان به خوبی پر نشده است و این فضا باقی مانده است، دلیل اینکه دندانپزشکان بعد از انجام عصب کشی و پر کردن دندان اقدام به روکش دندان میکنند هم همین موضوع است. البته باز هم میتوان دندانی که عصب کشی شده است و مجدد عفونت کرده است را ترمیم کرد البته به شرطی که ریشه دندان ترک نخورده باشد و یا اسیب ندیده باشد.

عفونت دندان عقل

دندان عقل آخرین دندانی است که اکثرا در سن 17 تا 25 سالگی رشد می کند و متاسفانه در اکثر مواقع فضای موجود در دهان برای روییدن دندان عقل کافی نیست از این جهت به درستی رشد نمیکند مثلا مکن است انحراف داشته باشد و این مورد باعث تجمع مواد غذایی و باکتری در فاصله بین لثه شما و دندان شود و همین امر نیز باعث بروز عفونت دندان عقل شما می گردد و حتی ممکن است همین دلایل باعث ابسه در دهان شما شوند.
در چنین مواقعی پزشک سعی میکند در مرحله اول عفونت ناشی از ان را از بین ببرد و در بیشتر اوقات این دندان را میکشد. اما نگرانی از این جهت وجود ندارد و مطمئن باشید که خللی در دهان و دندان شما ایجاد نخواهد کرد.