سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بهترین زمان ایمپلنت دندان بعد از کشیدن دندان

 

یک دندان از دست رفته نه تنها بر ظاهر و زیبایی لبخند شما تاثیر می‌گذارد، بلکه بر توانایی‌های عملکردی شما برای خوردن و جویدن موثر است. همان طور که می‌دانید پس از کشیدن دندان از ایمپلنت برای جلوگیری از تحلیل استخوان فک، مشکل در جویدن و سایر عواقب از دست دادن دندان استفاده می‌شود و می‌توان گفت ایمپلنت دندان یکی از بهترین جایگزینها برای دندان از دست داده است. اما شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که فاصله بین کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت چقدر باید باشد؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به طور کامل موضوع “فاصله بین کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت” را بررسی کنیم و ببینیم که بهترین زمان کاشت ایمپلنت چه زمانی است.

چه مدت بعد از کشیدن دندان باید برای کاشت ایمپلنت اقدام کرد؟

مدت زمانی که بیمار بهترین زمان ایمپلنت دندان بعد از کشیدن دندان باید برای کاشت ایمپلنت دندان صبر کند، در افراد مختلف متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در برخی موارد، اگر استخوان فک به اندازه کافی سالم باشد، ممکن است بتوان ایمپلنت دندان را در همان روزی که دندان کشیده شده است، انجام داد. اما در اکثر موارد دندانپزشک به بیمار توصیه می‌کند که بین 3 تا 6 ماه بعد از کشیدن دندان صبر کند تا این ناحیه به طور کامل بهبودی خود را به دست آورد.

اگر بیمار تصمیم بگیرد که مدت زمان بیشتری را صبر کند، ممکن است فک برای حمایت از ایمپلنت بیش از اندازه نازک یا ضعیف شود و هم چنین ممکن است دندان‌های اصلی دیگر به سمت فضای خالی بین دندان‌ها سوق داده شده و باعث از دست دادن حالت اولیه و کج شدن دندان‌ها شود. از این رو مهم است که بعد از کشیدن دندان طبق معاینات و صلاحدید دندانپزشک، زمان ایده آلی برای کاشت ایمپلنت مشخص شود.

بر اساس فاصله زمانی بین کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت، 4 نوع درمان وجود دارد که در ادامه به هر یک از آن‌ها می‌پردازیم:

  1. کاشت نوع یک یا type I : به این روش ایمپلنت فوری یا immediate implantation نیز گفته می‌شود که بعد از کشیدن دندان، بلافاصله ایمپلنت در آن ناحیه قرار می‌گیرد. شاید این نوع درمان ساده به نظر برسد اما به طور کلی ایمپلنت فوری از دسته‌ی درمان‌های پیشرفته (advanced) محسوب می‌شود و ممکن است در برخی موارد نیاز به ملاحظات بیشتری نسبت به درمان‌های معمولی باشد. به طور معمول از این روش برای نواحی جلوی دهان که نبود دندان مشکل بزرگی ایجاد می‌کند، استفاده می‌شود. یکی از مزایای این روش این است که مدت زمان درمان را کوتاه تر می‌کند.
  2. کاشت نوع دو یا type II: در نوع دوم بین 4 تا 8 هفته بعد از کشیدن دندان که لثه و بافت نرم ترمیم شده‌اند، کاشت ایمپلنت انجام می‌شود. جراحی کاشت ایمپلنت در طی این مدت راحت تر است اما هنوز به جای ریشه‌ی دندان کشیده شده، استخوان سازی کامل انجام نشده است. این نوع نیز معمولا برای نواحی جلوی دهان که در زیبایی موثر هستند، انجام می‌شود.
  3. کاشت نوع سه یا type III : در نوع سوم بین 12 تا 16 هفته بعد از کشیدن دندان جراحی کاشت ایمپلنت انجام می‌شود. در این روش کاشت ایمپلنت راحت تر و موفقیت آمیزتر است چرا که بافت نرم (لثه) و بافت سخت (استخوان) به طور کامل بهبود یافته و بالغ شده‌اند. تنها عیبی که این نوع دارد، نداشتن دندان در این مدت است. از این رو در اغلب موارد برای دندان‌های عقبی که مشخص نیستند، کاربرد دارد.
  4. کاشت نوع چهار یا type IV: در این روش بیش از 16 هفته بعد از کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت انجام می‌شود و اغلب در مواردی که نیاز به جراحی‌های وسیع و پیوندهای بزرگ است، کاربرد دارد.

بهترین زمان کاشت ایمپلنت

بهترین زمانی که دندانپزشکان برای ایمپلنت دندان توصیه می‌کنند، 2 الی 4 ماه پس از کشیدن دندان است که بافت لثه و استخوان ترمیم یافته باشد. در این صورت به دلیل تازه بودن بافت ناحیه کاشت، مدت زمان کوتاه تری عمل کاشت و ادغام پایه ایمپلنت با استخوان، صورت می‌گیرد.

در این مدت 2 الی 4 ماهه، تغییری در لثه و دندان‌های مجاور رخ نداده و دندانپزشک بدون نیاز به پیوند استخوان یا هر عمل دیگری می‌تواند کاشت ایمپلنت را انجام دهد و در این صورت هزینه ایمپلنت نیز کم تر می‌شود. هر چه کاشت ایمپلنت زودتر انجام شود، منجر به کاهش مدت زمان ترمیم ناحیه عمل و جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان خواهد شد و بیمار در مدت زمان کمتری می‌تواند به حالت عادی خود بازگردد.

عوامل موثر در تعیین بهترین زمان ایمپلنت

همان طور که پیش تر اشاره کردیم، فاصله لازم برای کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان به عوامل مختلفی وابسته است. این عوامل شامل موارد زیر هستند:

  • میزان تراکم، ارتفاع و پهنای استخوان فک
  • نحوه کشیده ‌شدن دندان
  • وجود یا عدم وجود عفونت لثه و دندان
  • تعداد دفعات جراحی
  • محل قرارگیری دندان و بررسی جاهای خالی
  • سن بیمار
  • سلامت عمومی بدن و بیماری‌های زمینه‌ای

آیا می توان بلافاصله بعد از کشیدن دندان ایمپلنت کاشت؟

در صورتی که مشکلی در استخوان‌های فک، لثه و دندان‌های مجاور دیده نشود، می‌توان بلافاصله بعد از کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت انجام داد. شرایطی که برای انجام ایمپلنت فوری لازم است شامل موارد زیر می‌شود:

  • عدم وجود تورم، عفونت، بیماریهای لثه و التهاب در محل کاشت ایمپلنت به علت جلوگیری از پس زدن ایمپلنت در صورت وجود عفونت
  • اندازه متناسب تراکم و کیفیت بافت استخوانی در محل کاشت برای ایجاد امکان التیام زخم، پوشاندن حفره خالی دندان و احاطه کردن ایمپلنت. (وجود حداقل 6 میلی متر عرض استخوان، تیپ یک یا دو یا حداکثر 3 استخوانی به لحاظ تراکم، وجود حداقل 13 میلی متر طول مفید استخوان)
  • داشتن سلامت عمومی و عدم ابتلا به دیابت، مصرف سیگار و الکل
  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • عدم وجود براکسیزم (دندان قروچه)

بهترین سن انجام ایمپلنت دندان چه زمانی است؟

با وجود دارا بودن مزایای زیاد ایمپلنت دندان مثل توانایی جویدن غذا، صحبت کردن بدون ایجاد مشکل، جلوگیری از تحلیل استخوان فک و زیبایی و تغییر ساختار چهره، این عمل برای همه گروه سنی توصیه نشده و به طور کلی برای بیماران زیر 18 سال انجام نمی‌شود.

 

جمع بندی

عمل ایمپلنت دندان با موفقیت بالای 97 درصد از محبوبیت بسیاری برخوردار است. اما برای این موفقیت باید در انتخاب ایمپلنتولوژیست حرفه ای و حاذق دقت کنید تا بتواند این روش را برای شما به درستی انجام داده و بهترین زمان کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان را مشخص کند. در این مقاله به طور کامل فاصله بین کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت را بررسی کردیم. امید است با مطالعه این مطالب و با کمک دندانپزشکی با تجربه، بتوانید لبخند زیبای خود را بازسازی کنید.